Fellesferien står for døren og juli er mest populær måneden fremfor noen. De fleste overlater boligen til seg selv i både to og tre uker. Vi laget en sjekkliste over ting som bør være i boks før ferieturen starter.

Sjekk forsikringene dine: De fleste tenker nok på å sikre seg mot innbrudd, men like viktig er fokus på skader som kan oppstå av elektrisitet og vann, blant annet fordi skadene vil kunne bli langt mer omfattende enn når du er tilstede.

Redusere risikoen for skader på huset mens du er borte:  1.sjekk at brannalarm er i god stand,2. trekk ut kontakter på alle elektriske apparater ( tv-en, kaffetrakteren og andre mindre elektriske apparater), 3.  stenge hovedstoppekranen.

Be naboen om hjelp til:  - å legge litt søppel søppeldunken du har stående ute, mens du er på ferie. - vanne blomstene dine, både ute og inne. Slik visner de ikke og gir et signal om at du er bortreist.- å ta inn posten, eller omadresser mens du er på ferie. Aviser som ligger slengt utenfor oppgangen, eller fulle postkasser er et tydelig «ingen hjemme»-signal til den som går forbi.- å klippe plenen og vanne plantene når du er bortreist.

Reservenøkkel: Sørg for at noen gode venner eller en nabo har en reservenøkkel til hjemmet ditt, slik at de kan låse seg inn hvis noe skulle skje. Gi dem også opplysninger om hvor du er og hvordan de kan nå deg.
 
Slå på et lys: På en kort tur, la noen lamper stå over hele huset for å få det til å se opp. For en lengre ferie, invester i billige automatiske timere som kan slå lamper av og på i forskyvede intervaller, slik at huset ditt ser ser bebodd ut.
 
Alt er låst og lukket: Gå gjennom hele boligen og sjekk at alle dører er løst og vinduer er lukket. Sørg også at eventuell alarm er slått på. Du trenger ikke gjøre det enklere enn nødvendig for eventuelle ubudne gjester.
 
Det er mye å huske på i innspurten før ferien. Det er lurt å begynne å planlegge en eller to uker på forhand! Denne lille huskelisten kan det være lurt å gå gjennom før du låser døren og drar din vei.
 
Pakk solkrem og sandaler, og du er klar til å dra! God sommerferie!

 holiday

Design og utvikling: Vidi AS