Hva gjør man egentlig med treet når det skal ut?

tree.bin.street

Mens noen tviholder på tradisjonen om å bevare julen helt frem til 13.januar, var noen klar

for å kaste juletreet på dør allerede i romjulen.

 

To millioner trær skal ut av de norske hjem de kommende ukene. Mange synes kanskje de allerede har gjort nok denne julen og vil gjerne gjøre kort prosess. Da er anbudstjenesten til Convasti et smart valg. Ta bilde av treet og legg til henteopplysninger, og la tilgjengelige sjåfører legge inn anbud og bli kvitt det for deg. Er du heldig er treet ute av huset på 24 timer.

Sjekk kommunens rutiner
Var du blant dem som valgte ekte vare fremfor plastikk, vil det sikkert dukke opp barnåler under føttene dine til langt ut i februar. Uansett om du feirer jul helt til påske eller er blant dem som var møkk lei julemat og glitter nærmest før det begynte, må du på ett eller annet vis kvitte deg med det staselige treet.

DSC 2780Flere steder kan man også leverer treet til ulike avleveringspunkter innen en viss frist. Sjekk din kommune for deres rutiner.

I Oslo kan man beholde julen frem til 12. januar, som tradisjonelt sett er dagen for å rydde bort julen. De fleste innsamlingsstedene har likevel 7. januar som siste frist. I Trondheim hentes juletrær i uke tre, det samme gjelder for Tromsø som har aller siste frist morningen 16. januar. I januar er det en rekke mobile gjenvinningsstasjoner, eller man kan levere til leveringspunktene. Videre går de til kompostanlegg og blir til jord.

Farlig å brenne
For dem som vegrer seg for å frakte treet langt, kan man kutte det opp i mindre biter og kaste det i søpla.

Men fall ikke for fristelsen for å brenne treet i peisen. Granbar brenner eksplosivt og med stor intensitet, og avgir gasser som blåsyre som kan lekke ut i rommet. Disse er giftige, kvelende og skaper irritasjon selv i små mengder. Barnåler danner en større mengde tjære enn vanlig ved, og i kombinasjon med høy temperatur i peisen er det økt fare for pipebrann.

 

Sist, men ikke minst: glem ikke å fjerne all pynt og glitter fra treet før det avleveres :-)

Kom i gang nå!

 

placeit copy

Kanskje du har annet skrot i boden eller på loftet som du sverget på at skulle ut av huset i 2017 – vips, to fluer i en smekk.

Slik blir du kvitt gamle møbler og andre ting du ikke bruker.

Design og utvikling: Vidi AS