Alt fra en søppelhaug etter renoveringer til bare en sofa eller et piano har blitt fraktet bort og sortert av sjåførene som jobber med Convasti.no

Convasti.no er den første markedsplassen hvor folk som vil bli kvitt avfall og søppel kan finne andre som kommer og henter det. Søppelkasting blir gøy! 

Den 30. Juni 2016 lanserte vi Convasti.no for alle og deretter begynte en spennende reise, sier Aleksander Gade og Pål Njøten som står bak ideen. Nå har vi nådd rett oppunder 500 kunder som har prøvd tjenesten. Convasti har flere registrerte sjåfører i Bergen, Oslo, Østfold, Vestfold, Trondheim og Stavanger, og vokser måned for måned.

phone

Et konservativt markedet

Ideen var å tilpasse tjenesten delingsøkonomiprinsipper, noe som var en utfordring i seg selv for en avfallstjeneste, sier Aleksander. I dag er det delingstjenester for taxi, reiseliv, trening og shopping, med mer, men ingen enda for avfall. Løsningene for avfall har til nå vært tradisjonelle med containerleie, sekker og egeninnlevering, men med Convasti som først ute vil også denne bransjen få sin delingsøkonomiversjon.

Kunsten å gjøre miljøengasjement lønnsom for folk flest.

Vi hadde lenge sett på muligheten med bruk av kamera på mobiltelefon til å formidle informasjonen om oppdragene slik at de kunne tilpasses en avfallstjeneste. En tjeneste der vi kobler folk sammen som har avfall, med utøvere som kan hente det. Hos Convasti kan nå alle som ønsker å hjelpe andre med å kaste avfall melde seg inn og tjene penger på sin miljøinnsats. Vi trenger alltid flere sjåfører som vil tjene penger på å hjelpe andre med å bli kvitt sitt avfall.

Miljøperspektiv
Vi ønsker å gjøre avfallshåndtering enkelt samtidig som vi bidrar til å skape flere arbeidsplasser og sosialt entreprenørskap.
Convasti.no er en søppeltjeneste som kan bidra positivt innen miljøaspektet. Med Convasti i stor skala kan mer avfall bli levert inn manuelt med høy sorteringsgrad. Avfall som kommer inn med containere som blandet avfall går det meste til forbrenning. Med Convasti vil mer avfall bli gjenbrukt og gjenvunnet noe som gir bedre utnyttelse av ressursene og lavere utslipp av drivhusgasser.

13517487 261662610871340 5285309541937986222 o

Ta bilder og knipps alt vekk – raskt, rimelig og på en miljøvennlig måte, sier Pål og Aleksander som står bak konseptet!

Design og utvikling: Vidi AS