Har du mye stående som ikke blir brukt? Kanskje er loftet fullt av utallige, umerkete og nedstøvete flytteesker i tillegg til søppel som har samlet seg opp?

Det er ikke alltid lett å vite hva som er verdt å ta vare på, og hva du kan kvitte deg med. Still deg disse fem spørsmålene neste gang du rydder. Svarer du nei på noen av dem, er du nærmere svaret om du skal kaste eller gi vekk tingene.

1) Har du brukt gjenstanden de siste fem årene?
Dersom du ikke har pakket opp flytteeskene de siste fem årene, er det liten sjanse for at du kommer til å bruke noe av det de neste fem år heller. Det er ingen vits å spare på det som ikke blir brukt.

2) Har gjenstanden affeksjonsverdi?
Er gjenstanden er viktig for deg? Har du gode minner om denne? Hvis ikke tingen er spesielt viktig eller fremkaller gode minner, kvitt deg med den.

3) Er den i brukbar stand?
Bedøm om det du ønsker å kaste virker og kan brukes. Manger aktører er interesserte i å fikse opp gamle gjenstander for å få dem gode som nye, og mye kan gå til gjenbruk mens andre ting går til gjenvinning på en miljøstasjon. Ødelagte og ubrukelige gjenstander kan du kvitte deg med med god samvittighet.

4) Savner du gjenstanden?
Har du tenkt på og virkelig savnet det du ønsker å bli kvitt? Kommer du til å bruke dette? Svarer du nei, er det bare å rydde vekk.

5) Har den økonomisk verdi?shutterstock 306814064
Når du tror du har funnet en skatt på loftet, så sjekk om den er ekte eller kopi. Det er ikke gull alt som glimrer, og det er vel gullet du vil beholde?

 

Når du har bestemt deg for hva du vil kaste tar du bilder av søppelet, legger inn opplysninger om det og sender henteoppdraget ut på anbud for søppelhenting. Du bestemmer hvem som får hente ditt avfall og levere det på en miljøstasjon.

Vi gjør det enkelt å rydde. Registrer ditt oppdrag på convasti.no

Design og utvikling: Vidi AS