Slik rydder du plass til julestemningen i en fei!

Julen nærmer seg med stormskritt og du vil ha et rent og juleklart hjem.

Målet er enkelt – du vil bli kvitt rot og skrot som finnes overalt huset og har samlet seg gjennom hele året. Dette høres kanskje omfattende ut. Den gode nyheten er derimot at du ikke trenger å gjøre denne jobben selv. Finn hva som må kastes og hyr inn profesjonelle sjåfører som kan gjøre jobben for deg! Slik kan du bruke mer av tiden din på pepperkaker og det som er viktig for deg. 

 

1.    Planlegg - Lag en avfallsplan

a. Skaff deg oversikten over hvilke rom som skal ryddes og hvor behovet er størst. Kast/kvitt deg med alt du ikke trenger eller elsker.

b. Hvor mye skal kastes? Kan du selge eller gi bort noe? Tenk grønt – Tenk praktisk-  Hva kan gå til gjenvinning, sortering eller gjenbruk. Det som er skrot for deg kan være skatter for andre. Tips! Alt du ikke vil ha kan du selge via apper, på loppemarked og Finn, eller gi bort til venner eller Fretex.
c.    Sett frem bokser, poser eller sekker og merk dem med gis bort, selges og kastes.Bruk gjennomsiktige sekker - svarte sekker er dyrere å kastes på avfallsmottak.
d.    Lag også system for det du tar vare på – alle ting bør ha sin faste plass.


Usikker på hva som kan kastes? Eksempler på rot&skrot kan være gamle møbler-lekker, ødelagte hvitevarer, emballasje, ee-avfall, hagemøbler. Hvis du lurer på noe bare sjekk ut på https://sortere.no. Da kan du finne  informasjon om hva som skal sorteres, hvor nærmeste mottak eller gjenvinningsstasjon, eller spesielle ordninger i din kommune.

2.    Frakt det bort

a.    Få unna tingene som skal gis bort eller selges slik at det ikke bare blir stående.
b.    Er søppeldunken for liten, en leiecontainer for stor eller blir det for omfattende å leie tilhenger? Fortvil ikke – det finnes moderne løsninger for bortkjøring av søppel på en smart måte. Ta bilder av det du vil kaste, legg inn opplysninger på Convasti.no og send ut henteoppdraget på anbud. Sjåfører i ditt nærområde gir deg tilbud i løpet av kort tid, og du bestemmer hvem som får hente ditt søppel. Det tar bare to minutter og det er gratis å få tilbud!

 

 

 

Last opp til oppdragg nå


 

Design og utvikling: Vidi AS